Nyemission.nu

Aktieanalys av Enzymatica 

Axier Equities har analyserat Enzymatica som just nu gör en nyemission inför sin listning på Aktietorget. Nedan är en kort sammanfattning, du kan även ladda hem hela analysen av Enzymatica här (pdf). Läs mer om nyemission på Nyemissioner.se
  • Enorm marknad för bland annat förkylningsmedicin.
  • Produkter redan lanserade, fortsätter studier parallellt.
  • Första medicintekniska produkten registreras i slutet av 2012.
  • Nyemission inför listning som ska ta bolaget till svarta siffror.
  • Miljardvärdering inom räckhåll.


Enzymaticas produkter utgår från mer än 30 års forskning genomförd av forskare vid Islands Universitet och inriktar sig på en serie egenvårdsprodukter mot besvär i mun, svalg och hud. Deras forskning visar att ett trypsin (Penzyme®) är effektivt för att motverka infektioner och inflammationer, och blir s.k. superaktivt i vid mänsklig kroppstemperatur.

Enzymatica har ett nära samarbete med Zymetech och global rätt att utveckla egna Penzyme®-baserade produkter. Om produkternas hälsopåståenden kan stärkas ytterligare med vidare kliniska studier har bolaget en unik möjlighet att lansera flertalet nydanande produkter som angriper virus och bakterier på ett sätt som inte finns representerat på marknaden idag.

Utifrån denna forskning utvecklar Enzymatica ett flertal produkter. Några av produkterna har redan lanserats i hälsokostbutiker runt om i Sverige, men bolagets vision är att efter fortsätta studier kunna registrera produkterna med medicinteknisk status och därmed öppna dörrarna för väsentligt större marknader och försäljning via framförallt apotek.

Marknaden för framförallt förkylningsrelaterade produkter är enorm. Lyckas produkterna visa fortsatt positiva studieresultat och nå medicinteknisk status lär uppmärksamheten bli otroligt stor. Förutom förkylningsprodukter utvecklar bolaget en rad produkter för olika typer av inflammationer och sår. Plastikkirurgi är en betydande marknad där mjukgörande krämer med aloe vera används primärt i efterbehandlingen idag.