Nyemission.nu

Aktieanalyser av FinnvedenBulten 

Om allt går väl noterar Nordic Capital sitt företag FinnvedenBulten den 20 maj på Stockholmsbörsen. Företaget gör ingen nyemission, ägarna säljer i stället befintliga aktier. Priset per aktie sätts i det indikativa spannet 46-56 kr, där priset per aktie till allmänheten inte kommer att överstiga 56 kr. Läs mer om börsnoteringen.

Nedan presenterar vi en sammanställning över vad analytikerna säger om FinnvedenBulten.


Veckans Affärer - Teckna inte

Bolaget är extremt konjunkturkänsligt och förlitar sig i alltför stor grad till ett fåtal stora kunder. De tre största kunderna står för 63 procent av omsättningen, och 64 procent av omsättningen finns i Sverige. Därmed blir bolaget alltför beroende av sina kunders framgångar.

Att fordonsindustrin går starkt för närvarande innebär dock att det finns viss potential i aktien. Men bolaget är uppe på topp avseende tillväxt och marginaler, vilket gör att det finns risker på nedsidan.

Placera.nu - Teckna

Sammantaget tycker vi dock att detta är en av de bättre nyintroduktionerna på Stockholmsbörsen på länge. Företaget befinner sig i ett starkt resultatmomentum som kommer att bestå de närmaste åren. Vi ser därmed en klar uppsida från introduktionskursen, även om den skulle hamna i det högre intervallet. Rekommendationen blir därmed att teckna.

Dagens Industri - Teckna

Det finns för all del goda argument för en återhållsam inställning. Bilkunderna är erkänt krävande, den geografiska profilen och kundexponeringen är relativt smal och lönsamheten i branschen är inte vacker när konjunkturen djupdyker. Men värderingen i förhållande till potentialen är tillräckligt attraktiv, även på den högsta prisnivån, för att vi ska tro på en lyckad notering: teckna.