Nyemission.nu

ECO Supplies köper Gällivare Photovoltaic

Gällivare PhotoVoltaic AB ägdes tidigare av tyska SolarWorld AG. I januari 2008 köpte Borevind 65 % av aktierna i Gällivare PhotoVoltaic och planerade att dela ut en del av aktierna till sina ägare och notera företaget. Borevind fick dock en del problem och Danske Bank valde i slutet av 2009 att säga upp både Gällivare PhotoVoltaics och ägarens kredit, vilket ledde till att företaget var tvunget att ansöka om företagsrekonstruktion. Någonstans på vägen hade Borevind även köpt återstående 35 % av aktierna för 1 euro av SolarWorld AG.

Gällivare Photovoltaic ser nu ut att få ett nytt hem, då svenska Eco Supplies Europe AB i maj meddelade att man ska köpa företaget. Exakt vad Eco Supplies Europe AB ska göra med företaget återstår att se. Eco Supplies Europe AB säljer via sina dotterbolag återpåfyllda bläckpatroner, en verksamhet som skiljer rejält från att tillverka solceller. Den enda gemensamma nämnaren är väl att båda verksamheterna har en miljövänlig prägel.

Eco Supplies Europe AB planerade under 2006 en notering på Aktietorget, planer som under något turbulenta former stoppades av Aktietorget. Företaget noterade sig istället i slutet av 2009 på Open Market i Tyskland.

Två turbulenta företagshistorier förenas alltså nu till en. Återstår att se hur äventyret fortsätter. Följ länkarna nedan för att läsa lite mer om respektive företag på Nyemissioner.se.

Gällivare Photovoltaic AB
ECO Supplies Europe AB


ECO Supplies Europe AB